انواع ویزای کانادا
ببینید! نهتنها کانادا، که بسیاری از کشورهای جهان بهطور کلی 2 دسته ویزا دارند: یکی ویزاهای موقت و دیگری ویزاهای دائم؛ اما بحث اصلی اینجاست که خود این دو گروه، تا چشم کار میکند شاخه و زیرشاخه دارند! در ادامه، راجعبه انواع ویزای کانادا حرف میزنیم و یکییکی معرفیشان میکنیم.
ویزاهای موقت کانادا (TRV)
مفهوم ویزای موقت که روشن است؛ یعنی فرد قصد ندارد در کانادا بماند. بلکه بنا به دلایلی مثل گشتوگذار و دیدار با خانواده و شرکت در دوره، فقط میخواهد چندمدتی را در کانادا سپری کند. در این حالت، متقاضیان باید یکی از انواع ویزای موقت کانادا را دریافت کنند که تکبهتک نام میبریمشان.
ویزای گردشگری کانادا
هرجا حرف از ویزای کانادا باشد، احتمالا نام ویزای توریستی کانادا هم به گوش خواهد رسید!
این ویزا که به ویزیتور ویزا هم شهرت دارد، معمولا با هدف گردشگری و اقامت کوتاهمدت در کانادا صادر میشود؛ بنابراین به شما اجاره نمیدهد که در کانادا کار کنید یا درس بخوانید؛ منتها از آنجا که این ویزا عمدتا بهشکل ویزای مولتی (چندبار ورود) و 5ساله صادر میشود، فرد میتواند در این پنج سال بارها به کانادا رفتوآمد کند.
ویزای تحصیلی دانشجویی و دانشآموزی کانادا
دلتان میخواهد در کانادا درس بخوانید؟
بسیار خوب! راه چارهتان اینجاست: ویزای تحصیلی کانادا!
فرقی هم ندارد. چه بخواهید در دبستانها و دبیرستانهای کانادا درس بخوانید و چه قرار باشد در دانشگاههای این سرزمین علمآموزی کنید، باید این ویزا را دریافت کنید. ضمنا ویزای تحصیلی کانادا به شما اجازه میدهد در کنار درسخواندن، خانوادهتان را هم به کانادا ببرید و از برنامههای حمایتی مدارس و دانشگاهها بهرهمند شوید.
تازه جدا از اینها، شما میتوانید بدون اینکه مدرک زبان داشته باشید هم در دانشگاههای کانادا درس بخوانید! اما بگذارید «چرا» و «چطوری»اش را به مقالۀ تحصیل بدون مدرک زبان در کانادا واگذار کنیم و برویم سراغ یکی دیگر از انواع ویزای کانادا.
سوپر ویزای کشور کانادا
سوپر ویزای کانادا که بهطور خاص برای والدین، پدربزرگها و مادربزرگهای شهروندان و ساکنان دائمی کانادا طراحی شده، به آنان اجازه میدهد بهصورت طولانی در این سرزمین اقامت داشته باشند؛ یعنی چه؟ یعنی شما با اخذ سوپرویزای کانادا، میتوانید تا 5 سال بهطور مداوم در این سرزمین ماندگار شوید!
تفاوتش با ویزای توریستی هم دقیقا در همین است که با ویزیتور ویزا، صرفا تا 6 ماه میتوانید بهطور پیوسته در کانادا حضور داشته باشید؛ اما با سوپرویزا، سکونت 5ساله هم بلامانع است!
ویزای کار موقت کانادا
مشخصا ویزای توریستی و تحصیلی و سوپرویزا، به شما اجازه نمیدهند در کانادا کار کنید؛ بنابراین اگر قصد دارید در این سرزمین فعالیت کنید، باید ویزای کار موقت کانادا را دریافت کنید که نیازمند جاب آفر از یک کارفرمای کانادایی است؛
اما حواستان باشد! بعد از اینکه اعتبار ویزایتان بهپایان رسید، یا باید آن را تمدید کنید یا باید به کشور خودتان برگردید؛ چون در غیر این صورت، شما دیگر مجاز نیستید در کانادا بمانید و کار کنید.
ویزای تجاری کانادا
سازوکار ویزای تجاری کانادا، تقریبا مثل ویزای توریستی است. فقط فرقشان این است که این ویزا با اهداف تجاری صادر میشود؛ مثلا ویزای تجاری را به کسانی میدهند که میخواهند برای شرکت در جلسه، کنفرانسها، کارگاهها یا حتی امضای قرارداد به کانادا بروند.
ویزای کار در تعطیلات کانادا
ویزای کار در تعطیلات کانادا، به جوانان و نوجوانان 30 کشور دنیا فرصت میدهد که در تعطیلاتشان به این سرزمین سفر کنند و مشغول به کار شوند؛ البته هرچند صدو این ویزا بهشکل تصادفی انجام میشود، نام ایران در میان 30 کشور مجاز برای دریافت این نوع ویزا نیست.
سایر ویزاهای موقت کانادا
بگذارید باقی ویزاهای موقتی کانادا را هم تیتروار معرفی کنیم:
- ویزای اهدای اعضا: مختص افرادی است که قصد اهدای عضو به یکی از شهروندان یا مقیمان دائم کانادا را دارند؛
- ویزای زایمان در کانادا: مختص افرادی است که میخواهند فرزندشان را در کانادا بهدنیا بیاورند؛
- ویزای رسمی و دیپلماتیک: مختص دیپلماتها و مقامات کشورهای خارج است؛
- ویزای حسن نیت: مختص افرادی که دیپلمات نیستند اما مقام مهمی دارند.
ویزاهای دائم کانادا
بسیار خوب! ویزاهای موقت کانادا را معرفی کردیم و حالا، نوبت به ویزاهای دائم این سرزمین رسیده است.
خوب برخلاف ویزای موقت، ویزای دائم کانادا مخصوص کسانی است که نه برای یکیدو روز، که برای یک عمر میخواهند در این سرزمین ماندگار شوند! پس بیایید این گروه از ویزاهای کانادا را بیشتر بشناسیم.
ویزای کار دائم کانادا
نه! اشتباه نکنید! آن ویزایی که در بخش قبلی مطرح کردیم، ویزای کار موقت بود؛ اما اینیکی، ویزای کار دائم است که میتواند به اخذ اقامت همیشگی کانادا هم منجر شود.
حالا چرا کانادا تا اینحد پذیرای نیروی کار تازهنفس است؟ چون این سرزمین روزبهروز در حال توسعهیافتن است و برای رشد خود، شدیدا به متخصصان نیاز دارد. طوری که برای این موضوع، برنامهای به نام برنامۀ جامع اکسپرس اینتری را هم راه انداختهاند. اگر دوست داشتید بیشتر بدانید، مقالۀ اکسپرس اینتری چیست را مطالعه کنید. آنجا همهچیز را گفتهایم.
بنابراین اگر بخواهیم خیلی خلاصهوار زیرشاخههای ویزای کار کانادا را معرفی کنیم، به این چند دسته تقسیمشان میکنیم:
- ویزای کار اکسپرس اینتری
- ویزای نیروی متخصص فدرال کانادا ((FSWP
- ویزای برنامه مهاجرتی کبک (QSWP)
- ویزای برنامه مراقبتی کانادا (LCP)
- ویزای برنامه استانی کانادا (PNP)
- ویزای تجربه کار کانادایی ((CEC
- ویزای کارگر ماهر کانادا
ویزای اسپانسری یا ویزای خانوادگی کانادا
صدور ویزای اسپانسری یا همان ویزای خانوادگی کانادا، از سیاستهایی است که با هدف افزایش امیدبهزندگی در شهروندان کانادایی طراحی شده؛ چرا که با این ویزا، ساکنان دائم کانادا میتوانند برای خانوادهشان هم درخواست اقامت بدهند و آنها را به کانادا بیاورند.
ضمنا برای اسپانسرشدن هم شرایط پیچیدهای وجود ندارد. فقط کیس اصلی باید شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد تا بتواند اسپانسر خانوادهاش بشود؛ همینقدر بیدردسر!
ویزای خودحمایتی کانادا
ویزای خودحمایتی کانادا، ویژۀ متخصصانی است که میخواهند کسبوکار خود را بهشکل رسمی راه اندازی کنند؛ البته این افراد، علاوهبر اینکه باید مهارتهای فنی خود را اثبات کنند، موظفند که تمکن مالی مناسبی هم داشته باشند تا مشکلی بر سر راه دریافت ویزایشان پیش نیاید.
ویزای Startup کانادا
ویزای استارتاپ کانادا (Startup Visa)، نوعی ویزای سرمایهگذاری است که برای کارآفرینان مهاجر طراحی شده. شرط اصلی دریافتش هم این است که شخص تعهد بدهد در کنار شغلایجادکردن، شرکتی نوآور راه میاندازد و در بازارهای جهانی رقابت میکند؛ البته توضیحات این ویزا مفصل است که در مقالۀ راهنمای ویزای استارتاپ کانادا توضیحش دادهایم.
ویزای کارآفرینی کانادا
این نوع ویزا، مخصوص کسانی است که میخواهند نبض اقتصاد کانادا را بهدست بگیرند! بنابراین دارایی آنها باید حداقل 800.000 دلار کانادا باشد که از این مقدار، 400.000 دلارش سرمایهگذاری میشود.
هزینه اخذ انواع ویزای کانادا
خوب! بعد از معرفی تکبهتک ویزاهای کانادا نوبت چیست؟
دقیقا! نوبت اینکه راجعبه هزینۀ این ویزاها حرف بزنیم!
منتها حالا که تا اینجای مسیر همقدممان بودهاید، دیگر هم شما میدانید و هم ما که اصلا نمیشود دربارۀ این موضوع حرف زد؛ چون هرکدام از این ویزاها، هزینههای بهخصوص خود را دارند؛ مثلا هزینه ویزای کار موقت با هزینه ویزای نیروی کار ماهر یا ویزای برنامۀ استانی کبک فرق میکند.
بدون دیدگاه